Contact

Would you like a personal meeting or do you have an enquiry to make?
Please send us a message or your documents and we will contact you as soon as possible: mail@studiotonic.ch

Contact

Kontakt-Formular

Newsletter

If there is something new to report, we will be happy to inform you. We are looking forward to entertaining you.

[Translate to English:] Studio Tonic-Einfamilienhaus-Neubau-Buchs

Interior design, planning and construction supervision

New construction: single-family house, Buchs, Switzerland

Built to replace an existing single-family home, the new construction had to be integrated into a site of national importance in compliance with legal regulations.

The new replacement construction and a 500-year-old barn that was preserved now compose an ensemble that integrates into the village site like a modern interpretation of a Werdenberg farmhouse. The barn’s centuries old log construction and the house’s straight-lined interior in white fir form an excellent combination. Access to the house is provided via a single-flight staircase on the north face (barn side). All the living rooms that are oriented to the south-east benefit from their exposure to the sun and from the view of the Falknis mountain massif and Liechtenstein.

Executed as a refined shell construction, the interior is dominated by a harmonized, straight-line material composition. A noble, knotless variety of white fir wood defines the spaces. All the walls, ceilings and floors were inserted with Schuler block wood panels as statical slabs as well as visible elements. The matte black design used for the furniture, kitchen fittings, fixtures and armatures contrasts with the white fir interior.

The design concept was developed by Studio Tonic, with director and interior designer Daniel Heeb who was also responsible for planning and construction site supervision.